Насловна Вијести Република Српска “Борац“ и “Академија Пандев“ вечерас у финалу

“Борац“ и “Академија Пандев“ вечерас у финалу

232
0

У финалу 16. Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс“, вечерас ће играти двије екипе које први пут учествују на овој престижној смотри младих талената – „Академија Пандев“ из Струмице и бањалучки „Борац“.

Тим из Сјеверне Македоније у полуфиналу је савладао „Ријеку“ са 2:1, док су црвено-плави из Бањалуке, били бољи од домаће „Сутјеске“, након узбудљиве пенал-серије.

Kадети фочанског тима били су близу историјског пласмана у финале „Фудбал френдса“, али су на крају ипак морали да честитају вршњацима бањалучког „Борца“, који су бољим извођењем пенала и то након 10 серија, стигли до саме завршнице турнира.

„Борац“ и „Сутјеска“ одиграли су узбудљиво полуфинале пред око 1.000 гледалаца.

Након првог полувремена без голова, Бањалучани су повели голом Сергеја Богданића почетком другог полувремена, да би на 1:1 десетак минута касније изједначио Бранко Секулић.

До краја је остало неријешено, па се приступило извођењу пенала.

У првом полуфиналу играчи „Академије Пандев“ из Струмице, након велике борбе и резултатског преокрета, савладали су троструког првака „Фудбал френдса“ – екипу „Ријеке“ са 2:1.

„Ријека“ је повела голом Дује Kовача у 5. минуту, а на 1:1 изједначио је Марио Kостов у 30. минуту.

Тим из Сјеверне Македоније ношен подршком са трибина, успио је да дође до преокрета, а побједу „Академији Пандев“ донио је Kостадин Kапсаров почетком другог полувремена.

Финале између „Академије Пандев“ и „Борца“, биће одиграно вечерас у 20.00 часова на Градском стадиону у Фочи, а меч за треће мјесто, који ће играти „Сутјеска“ и „Ријека“ два часа раније.

Претходно ће за седмо мјесто играти „Црвена звезда“ и „Сутјеска“ из Никшића и за пето „Војводина“ – „Жељезничар“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВујичић: За 11,2 одсто смањен број незапослених
Сљедећи текстЖивинице: Пронађена тијела двојице утопљеника