Насловна Вијести Република Српска Бореновић: Идеологија која је довела до смрти стотина хиљада Срба, Јевреја и...

Бореновић: Идеологија која је довела до смрти стотина хиљада Срба, Јевреја и Рома, још живи у Хрватској

233
0

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да поступак Хрватске да забрани предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац и положи вијенац убијеним Србима у НДХ показује да идеологија која је довела до смрти стотина хиљада Срба, Јевреја и Рома, очигледно још живи у Хрватској.

Бореновић сматра да је најблаже речено скандалозно било коме, био то високи званичник једне земље или било који човјек, забранити да дође у приватну посјету и ода пошту жртвама геноцида који је почињен у најмонструознијем логору на тлу Европе.

Он сматра и да је застрашујуће што Србин мора да понови исту реченицу и након 80 година.

„Само ви радите свој посао“ изговорио је Србин када су истребљивали наш народ, а 80 година касније то изговара српски предсједник када му није дозвољено да се поклони сјенама страдалника“, рекао је Бореновић.

Он је додао и да није јасно шта је био циљ власти Хрватске, али да је сигурно „да су понизили само себе и да нису још успјели да направе цивилизацијски искорак“.

Предсједник Србије Александар Вучић планирао је данас приватно да посјети Јасеновац и Пакрац, али хрватске власти нису му дозволиле улазак у земљу.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстОлга Даниловић остала без титуле у синглу у Лозани
Сљедећи текстСлужен парастос у Бронзаном Мајдану „Оне који су уткали живот у темеље Српске не смијемо заборавити“