Насловна Најновије Бошковић: МВП награду дијелим са саиграчицама

Бошковић: МВП награду дијелим са саиграчицама

196
0

Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Тијана Бошковић изјавила је да признање за најбољу играчицу Свјетског првенства дијели са саиграчицама, оцијенивши да је ово награда цијелог тима.

„Заиста сам срећна због признања, али вољела бих награду да подијелим са саиграчицама. Ово је био тимски рад, свих 14 дјевојака су дале огроман допринос, тако да је ово награда свих нас“, рекла је Бошковићева.

Она је истакла да је пресрећна због освајања свјетске титуле и да цијели тим једва чека да се врати у Србију да прослави историјски успјех.

„Заиста невјероватан осјећај освојити друго узастопно злато. То мало коме полази за руком, али ова група дјевојака и овај тим су то урадили. Изузетно сам поносна на све нас“, рекла је Бошковићева.

Говорећи о хемији у екипи, Бошковићева је рекла да имају оно нешто што им је потребно да буду шампионке.

„Имамо нешто посебно, наравно велике заслуге иду и стручном штабу, али ове дјевојке су те које се боре на терену“, рекла је Бошковићева новинарима у Апелдорну.

Бошковићева је нагласила да је у свлачионици пред финале са Бразилом владало добро расположење.

„У свлачионици смо рекле да вјерујемо једна другој и договориле се да уживамо на терену“, нагласила је Бошковићева.

Одбојкашице Србије одбраниле су титулу свјетског првака, пошто су синоћ у финалу савладале селекцију Бразила са 3:0, по сетовима 26:24, 25:22, 25:17.

Србија је турнир завршила без пораза, а у 12 мечева изгубила је само пет сетова.

Тијана Бошковић, која је родом из Билеће, проглашена је за најбољу играчицу и коректора Свјетског првенства одржаног у Пољској и Холандији.

У најбољем тиму првенства, осим Бошковићеве, су још двије одбојкашице Србије – техничар Бојана Дрча и либеро Теодора Пушић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас поподне бројање гласова из Добоја
Сљедећи текстПредао се осумњичени за убиство у Подгорици