Насловна Најновије Бошковић најсупјешнији спортиста у тимским спортовима

Бошковић најсупјешнији спортиста у тимским спортовима

274
0

Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, уручио је данас најбољој одбојкашици свијета Тијани Бошковић, награду за најуспјешнијег спортисту Србије у тимским спортовима за 2022. годину.

„Kада је реч о шампионки Тијани, сви смо једногласни. Није било дилеме“, рекао је Маљковић.

Према његовим ријечима, Бошковићева је врхунски спортиста, а да би неко био „најбољи српски спортиста, он прво мора бити најбољи на свијету“.

Маљковић је навео и да је велики дародавац Хиландара и отац Руђера Бошковића, Никола Бошковић рођен у мјесту Орахов До поред Требиња, а да данас имају најбољу одбојкашицу на планети, која се презива управо Бошковић и рођена је баш у Требињу.

Бошковићева је захвалила Маљковићу и Олимпијском комитету Србије на овој награди, рекавши да није први пут да женска одбојкашка репрезентација и она лично добију признање, али да сваки пут осјећа исту част, преноси Тањуг.

„После фантастичних резултата у 2022. години, закључујемо годину са овом наградом. Свакако да смо изузетно мотивисани сваки пут да играмо за Србију и надам се да ћемо и наредних година освајати медаље и да ћемо се опет дружити већ следеће године“, поручила је најбоља одбојкашица планете

ИЗВОРсрна, Танјуг, фото Херцег ТВ
Претходни текстУ Братунцу живо, у Сребреници нема претпразничне атмосфере
Сљедећи текстВишковић: У новој години приоритети економски раст Српске и стандард грађана