Насловна Вијести Браниславу Петровићу четири године затвора за злоупотребу положаја

Браниславу Петровићу четири године затвора за злоупотребу положаја

139
0

Врховни суд Федерације БиХ /ФБиХ/ прогласио је кривим и првостепеном пресудом осудио на четири године затвора Бранислава Петровића због кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења и кривотворење службене исправе, у вези са пружањем маркетиншких услуга сарајевском градском превознику ГРАС, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Петровић се терети да је заједно са преминулим Ибрахимом Јусуфранићем од 2002. до 2016. године злоупотријебио своја овлаштења која је добио од Јусуфранића.

Он је као предсједник Комисије која је имала задатак да проведе поступак пружања маркетиншких услуга за ГРАС, дезавуисао Управни одбор ГРАС-а тако што је кривотворио и извјештај и закључак да је најповољнији понуђач по расписаном тендеру фирма „Хелнер и Мор“ из Хамбурга са подружницом у Сарајеву, иако то није била.

Такве кривотворене податке Управни одбор ГРАС-а је усвојио, сматрајући да је ријеч о истинитим.

Будући да је оптужени Петровић био неформални директор фирме „Хелнер и Мор“, незаконито јој је прибавио добит од реклама од 60 одсто, а 40 одсто ГРАС-у.

Истовремено је оптужени, обављајући дужност шефа маркетинга ГРАС-а, без одобрења директора, закључивао уговоре о изнајмљивању и продаји рекламних површина са фирмом „Хелнер и Мор“, дајући им попусте, те у коначници и омогућио незакониту корист фирми од 55.750 КМ.

Такође се терети да је половином 2006.године у просторијама фирме „Хелнер и Мор“, а како би прикрио ове радње, накнадно упутио дописе ГРАС-у за одобравање попуста ради стварања привида и заблуде надлежних органа да је ГРАС извршио наплате у складу са претходно одобреним попустима на цијене прописане важећим цјеновницима.

Кантонални суд у Сарајеву два пута је донио одбијајућу пресуду у овом предмету, сматрајући да се ради о већ пресуђеној ствари.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстНа Jахорини камп за лица са дауновим синдромом
Сљедећи текстЛана Пудар освојила пето мјесто на Свјетском првенству у Аустралији