Насловна Најновије Бранислав Јанковић представио свој књижевни опус

Бранислав Јанковић представио свој књижевни опус

135
0

Писац, публициста и новинар из Ниша Бранислав Јанковић представио је вечерас своје књижевно дјело читаоцима на Сокоцу.

Јанковић је рекао новинарима на књижевној вечери у соколачкој Народној библиотеци да покушава да пише што боље може и да у овом данашњем свијету, који никако није добар, буде поштен човјек.

Он је нагласио да су у његовим дјелима заступљене историјске теме, историјски трилери и драме, те да покушава да створи нешто ново и оно што до сада није виђено.

„Неки ми кажу да сам писац паралелне српске историје. Ја постављам питања, али не дајем одговоре, јер писци нису ту да би разрјешавали ствари већ да укажу на лоше и добро“, навео је Јанковић, додајући да вјерује да ниједан умјетник није и никада неће да промијени овај свијет.

Он је нагласио да воли историју и да је српска историја таква да пружа пуно тема и материјала о којима може да се говори, те да тренутно пише о Србији у 19. вијеку, у доба Обреновића, чиме отвара нови свијет и даје га читаоцима.

Јанковић је рекао да тренутно ради на новом рукопису под радним називом „Утваре“, на писању сценарија по његовом роману „Ветрови зла“ и на писању сценарија за серију под називом „Пуковник“.

Директор Народне библиотеке Соколац Божица Јанковић рекла је новинарима да је Јанковић први пут соколачким читаоцима представио свој књижевни опус, да је његова књига „Зидање Амбиса“ јако тражена у овој библиотеци, те да је читалачка публика вечерас чула много више о раду и даљим плановима овог популарног писца.

Јанковић је до сада објавио романе „О вуковима и сенкама“, „Ветрови зла“, „Пета жица“, „Гвоздени облаци“, „Сузе Светог Николе“ и најновији „Зидање Амбиса“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОсвештани темељи припрате Манастира Свете Тројице у Озерковићима
Сљедећи текстПрикупљено више од 4.300 КМ за подизање крста на Дубу