Насловна Вијести Република Српска Братунац: Награде за шампионке од начелника општине

Братунац: Награде за шампионке од начелника општине

176
0

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић посјетио је тренинг кадетске екипе Женског одбојкашког клуба Братунац, честитао им освајање шампионске титуле БиХ у тој конкуренцији и уручио награде дјевојкама из овог састава.

Кадеткиње из Братунца заузеле су друго мјесто у Републици Српској, а затим су на завршном турниру у Орашју прошлог викенда освојиле прво мјесто у БиХ, побиједивши екипу невесињског Вележа са 3:2 у изузетно драматичној финалној утакмици.

Ранкић је рекао да је успјех кадеткиња, као и осталих селекција овог клуба изузетно значајан за општину Братунац и њену промоцију и афирмацију, али и за популаризацију одбојке и спорта уопште међу младима у овом мјесту.

Ранкић је обећао даљу подршку општине овом узорном спортском колективу.

Тренер овог клуба Радован Петковић рекао је Срни да је клуб формиран 2004. године и да константно напредује, биљежи боље резултате и омасовљује се новим члановима.

Он истиче да је и пионирска екипа освојила прво мјесто у Републици Српској и да 4. и 5. јуна игра финални турнир за првака БиХ. Братунац ће бити домаћин тог турнира.

„Сениорска екипа заузела је прво мјесто у Другој лиги и први пут у историји клуба пласирала се у Прву лигу Републике Српске“, додао је Петковић.

Он је нагласио да је сениорска екипа одбојкашица одиграла цијелу сезону без пораза, са укупно само четири изгубљена сета.

Према Петковићевим ријечима, Јована Тодић из овог клуба била је најбољи играч лиге у сениорској конкуренцији, а Татјана Бркља проглашена је за најбољу кадеткињу Републике Српске.

Петковић каже да се због добрих односа у клубу, као и резултата стално повећава интересовање дјевојака за одбојку и њих око 150 укључено је у тренажни процес у свим селекцијама.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУсвојен Извјештај о извршењу буџета општине Источна Илиџа
Сљедећи текстУ Српској нема мајмунских богиња