Насловна Вијести Република Српска Братунац: Сва бирачка мјеста отворена на вријеме

Братунац: Сва бирачка мјеста отворена на вријеме

220
0

Сва бирачка мјеста у Братунцу, на којима се данас гласа о референдуму о опозиву начелника општине Срђана Ранкића, отворена су на вријеме, потврдила је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИK/ Ивана Милановић.

Право гласа има 18.886 грађана, који ће моћи да се изјасне на 32 редовна бирачка мјеста, која су отворена у 7.00, а биће затворена у 19.00 часова.

На подручју општине Братунац је 18.886 регистрованих бирача, од којих 14.947 на редовном бирачком мјесту, 784 су лица која гласају у одсуству, те 3.155 гласача путем поште.

Регистрован је и један мобилни тим.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присустних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице, којом је дефинисано да ће се грађани о опозиву данас. 7. августа.

Kао разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

Из буџетских резерви општине обезбијеђено је 90.000 KМ за спровођење референдума о повјерењу Ранкићу.

ИЗВОРсрна, фото Аваз.ба
Претходни текст„Источна трибина“ 06.08.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстИ даље активан пожар у Врбањи