Насловна Вијести Република Српска Братунац: У току реализација 11 пројеката невладиних организација

Братунац: У току реализација 11 пројеката невладиних организација

210
0

У општини Братунац у току је реализација 11 пројеката удружења и невладиних организација, које суфинансира општина са више од 28.000 КМ.

Уговори представника општине и 11 организација цивилног друштва потписани су недавно, а општина ће за те пројекте издвојити од 1.300 до 3.000 КМ или укупно 28.550 КМ, од предвиђених 30.000 КМ за ову годину.

На расписани јавни позив за одобрење тих средстава, удружења и организације могли су конкурисати само са једним пројектом, за максималну подршку од 3.000 КМ, навели су из општинске Службе за односе с медијима.

Тим средствима подржани су пројекти који су комплементарни са развојним циљевима општине, а односе се на афирмацију кулуре и заштиту куктурне баштине, очување животне средине, унапређење и развој здравља и физичке културе жена, дјеце и омладине.

Средства су додијељена и за пројекте који се односе на рурални развој, очување историјских споменика и његовање сјећања на историјске догађаје, као и његовање традиције, обичаја, унапређење пољопривреде, затим социјалне и образовне пројекте, те за оне из области туризма и развоју волонтеризма.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ средње школе планиран упис око 10.040 ученика
Сљедећи текстМорски пас снимљен у плићаку близу Медулина