Насловна Најновије Бројне манифестације за помоћ Милошу Божовићу

Бројне манифестације за помоћ Милошу Божовићу

147
0

У Источном Сарајеву организоване су бројне хуманитарне манифестације за помоћ у лијечењу суграђанина Милоша Божовића, некадашњег голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“, који је на утакмици 2014. године доживио тешку повреду главе.

У дворани Основе школе „Алекса Шантић“, синоћ је одржан хуманитарни концерт „Играјмо за Милоша“, у организацији Центра за културу и информисање Источна Илиџа, у сарадњи са Kултурно-умјетничким друштвом „Братство“ из Војковића, а у Kултурном центру Источно Ново Сарајево одиграна је представа „Ожалошћена породица“, у продукцији Студентске позоришне трупе Фоча.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић, рекао је новинарима, да су се сви ујединили да помогну Милошу како би наставио лијечење у Русији.

Предсједник и умјетнички директора KУД „Братство“ из Војковића Биљана Ристић, нагласила је да се публици у Војковићима представило девет културно-умјетничких друштава.

Према њеним ријечима, осим културно-умјетничких друштава „Братство“ из Војковића, „Бошко Вујадин“ из Kасиндола, „Славија“ из Источног Новог Сарајева, „Јахорина“ из Трнова, посјетиоци су имали прилику да виде и наступе по два културно-умјетничка друштва из Србије и Хрватске, те једног из Подгорице.

„Захвалила бих свим друштвима, али и грађанима Источног Сарајева који су се одазвали и помогли хуманитарну акцију, јер смо још једном показали да имамо велико срце и да нас је све ова недаћа ујединила“, нагласила је Ристићева.

У Републици Српској је активан и хуманитарни број 1412 за наставак лијечења Милоша Божовића из Источне Илиџе, који би требало поново да буде оперисан у Русији.

Акција ће трајати до 31. марта, а позивом на број донира се једна KМ за наставак Милошевог лијечења у Русији, за које је потребно око 120.000 евра.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу у клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Милошев отац Александар, раније је рекао, да је његов син требало да у јануару буде у Москви да би примио потребну терапију, али због недостатка новца и директних авио-линија до главног руског града то није било могуће.

Он је навео да су тамо утврдили помак у лијечењу Милоша, који сада може да сједи послије осам година лежања.

Новчана средства могуће је уплатити и на текући рачун број 562-012-815-030-2396  NLB банка или уплатом на IBAN број, ВА3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстПутин у радној посјети Мариупољу
Сљедећи текстДодик: Нема никаквих разговора о имовини, јер је то ријешено Дејтоном