Насловна Најновије Бројне манифестације и културни догађаји овог љета у Београду

Бројне манифестације и културни догађаји овог љета у Београду

161
0

Београд ће током овог љета, бити позорница бројних манифестација и културних догађаја.

Међу најављеним догађајима је и дводневни аудио-визуелни фестивал „Илужнс“ /Illusions/ који је почео јуче у Луци Београд на Дорћолу, а љубитељимa електронског звука понудиће богат музички програм, уз наступ неких од најтраженијих интернационалних извођача, које публика ријетко има прилику да чује на једном мјесту.

У недјељу, 4. јуна, на Тргу Републике у Београду, биће одржан велики солистички концерт руске вокалне умјетнице Пелагеје, познате по јединственом стилу и начину извођења руских народних пјесама са елементима етно-рока.

Највећа регионална манифестација посвећена музици и пиву, јубиларни 20. “Белгрејд бир фест“, одржаће се ове године нешто раније од 16. до 18. јуна, а посјетиоце очекује више од 60 извођача из земље и свијета, који ће наступити на три бине на београдском Ушћу.

Фестивал који се реализује уз подршку Града Београда, биће подијељен на више од 10 клауд зона, а поред богатог музичког и забавног садржаја, посјетиоцима је на располагању више од 300 врста пива.

У другој половини јуна, биће организована најпрестижнија музичка манифестација „Белгрејд ривер фест“, на којој ће на платоу Геозавода 21. јуна, наступити највећа свјетска оперска дива данашњице Ана Нетребко са славним тенором Јусифом Ејвазовим у пратњи Симфонијског оркестра и хора Радио-телевизије Србије.

Друге вечери фестивала, 22. јуна наступиће Јасмин Леви, препозната као глас културa Медитерана, од Израела до Шпаније, која је свијет освојила хитовима на шпанском и хебрејском језику.

Један од најпознатијих рок бендова у свијету „Скорпионс“, одржаће концерт 25. јуна у Штарк арени у Београду.

Првог викенда у јулу у Ботаничкој башти „Јевремовац“, биће одржан фестивал „Џез у башти“ /Јazz In The Garden/, који ће окупити више од 80 музичара из Србије и свијета, а на више сцена у простору Ботаничке баште, 1. и 2. јула, биће одржано 14 концерата.

И овог љета у првој половини јула, биће одржан традиционални фестивал домаћих играних филмова, Филмски фестивал у Сопоту, а овог љета биће организован и традиционални међународни Београдски летњи фестивал – Белеф, који обједињује позориште и плес, визуелне умјетности и музику и представља иновативне умјетничке програме.

ИЗВОРсрна, фото Куда вечерас
Претходни текст“Хавери“ позивају на утакмицу за Магдалену Влашки
Сљедећи текстФестивал “Акордеон Арт Плус“ од 30. маја до 2. јуна у Источном Сарајеву