Насловна Вијести Број земаља које повлаче признање Косова биће све већи

Број земаља које повлаче признање Косова биће све већи

207
0

Премијер Србије Ана Брнабић, сигурна је да ће у будућности бити још више земаља, које ће повући признање самопроглашеног Kосова.

„То све укупно слаби позицију Приштине, у жељу да постане члан међународних организација“, рекла је за „Политику“ Брнабићева, која је и мандатар за састав нове владе Србије.

Она је рекла да је, без било какве дилеме, повлачење признања један од најзначајнијих показатеља исправне, досљедне и добро планиране политике коју Србија годинама води, а коју је трасирао предсједник Александар Вучић.

Бивши шеф дипломатије Србије Ивица Дачић, у чије вријеме је и почео процес повлачења признања самопроглашеног Kосова, рекао је за „Политику“, да ће број држава која повлаче признање бити све већи.

Дачић је навео да ова акција Београда руши западни концепт да је све готово, те додао да ништа није готово, нити ће Србија да призна самопроглашено Kосово.

„Ситуација је драстично промењена у последњим годинама. Сада је број држава које су повукле признање у корист Србије – од 193 чланице УН, више од сто њих не признаје такозвано Kосово“, додао је Дачић.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстКоловози клизави, магла смањује видљивост
Сљедећи текстХрватској пријете поплаве, издато наранџасто упозорење