Насловна Најновије Бјелица и Чордаш потписали уговор о преносу власништва 64 стана на општину

Бјелица и Чордаш потписали уговор о преносу власништва 64 стана на општину

176
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш потписали су на Сокоцу уговор о преносу власништва над 64 стамбене јединице на ову локалну заједницу, у којима су смјештени ранији корисници колективних центара.

Ријеч је о становима у двије стамбене зграде изграђене на Сокоцу према ЦЕБ пројекту Два, укупне вриједности око 3.000.000 КМ.

Чордаш је рекао новинарима да и опрема која се налази унутар ових станова прелази у власништво општине Соколац.

Он је нагласио да је са Бјелицом разговарао о могућностима наставка тог пројекта, али да не би намијењен само за кориснике алтернативних колективних центара, већ уопштено за социјално становање.

„Окончали смо успјешно један пројекат, а већ планирамо наставак ЦЕБ Два, односНо ЦЕБ Три, јер је доста општина у Републици Српској показало интересовање да се тај пројекат настави“, изјавио је Чордаш.

Он је рекао да се тај пројекат показао као један од најбољих видова рјешавања стамбених питања људи у социјалној потреби.

Бјелица је рекао је да је локална управа у објекте грађене по пројекту ЦЕБ Два уложила око 800.000 КМ.

„Општина Соколац је аплицирала за пројекат ЦЕБ Три за шта смо обезбиједили локацију са потребном инфраструктуром“, истакао је Бјелица.

Он је навео да су се на позив за овај пројекат пријавиле 73 породице које су у стању социјалне потребе.

Изградња два стамбена објекта са 64 стана на Сокоцу по пројекту ЦЕБ Два почела је у мају 2018. а кључеви су корисницима уручени у фебруару 2022. године.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБјелица: Безбједносна ситуација у Сокоцу озбиљно нарушена
Сљедећи текст„Пулс града“, 07.06.2023.године (Видео)