Насловна Најновије Бјелица упутио честитку 59. генерацији соколачких матураната

Бјелица упутио честитку 59. генерацији соколачких матураната

160
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је 59. генерацији соколачких матураната упитио честитку коју преносимо у цијелости, придружујући се лијепим жељама.

„Поштована младости, драги наши матуранти,

завршетак средње школе представља успјешно пређену етапу вашег формалног образовања. Многи од вас кренуће даље ка различитим факултетима у зависности од жеља и афинитета. Дио вас ће потом да иде још даље, до магистарских и докторских студија. Наравно неки ће почети да раде, па ће се усавршавати кроз рад и током рада.

Међутим неформално образовање и цјеложивотно учење императив су за све који трагају за истином и одговорима на животна питања.

Оно што ћете понијети из средње школе из свог Сокоца су сјећања, анегдоте, шале и другарство и пријатељство за читав живот.

Важно је да имате у виду трендове приликом избора својих будућих занимања, али и да останете вјерни и досљедни себи и својим интересовањима. То није нимало лако, али сам сигуран да сте током средњошколског образовања стекли знања које ће вам уз савјете родитеља и пријатеља помоћи у томе.

Чувајте љубав према породици, пријатељима, свом завичају и родном крају, ма гдје да вас пут током школовања и касније током рада однесе и одведе. Упамтите да је ваш завичај, наш Соколац, сигурно уточиште и лука у којој сте своји на своме.

Желим вам пуно здравља и успјеха у наставку живота, да својим радом и животом учините поносним своје родитеље, свој Соколац и Романију“ – истиче се у честитки начелника Бјелице.

Свечани дефиле улицом Цара Лазара заказан је вечерас за 18.30 часова, док је скуп матуранта испред зграде општине Соколац пола сата раније.

ИЗВОРсоколац - срце романије
Претходни текстСутра брдска вожња „Романија зове“
Сљедећи текстОсновци из Требиња уживали на Равној планини (ВИДЕО)