Насловна Најновије Бјелица: Хајка на Данила Вучића потврда да је Српска гарант нашег опстанка

Бјелица: Хајка на Данила Вучића потврда да је Српска гарант нашег опстанка

149
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да Данило Вучић, син предсједника Србије Александра Вучића, није био ни у каквој државној делегацији, нити је био дио званичног протокола полагања вијенаца на Српском војничком гробљу „Мали Зејтилник“ у Сокоцу поводом обиљежавања 9. јануара Дана Републике Српске.

„Након завршеног полагања вијенаца, када су се делегације и званичници Републике Српске и Србије упутили ка Источном Новом Сарајеву, Данило Вучић је положио цвијеће и обишао гробље и цркву Свете Петке. Он је разговарао са породицама које су на Зејтилнику сахраниле више својих сродника и интересовао се о њиховој судбини“, рекао је Бјелица.

Начелник општине Соколац је додао да Данило Вучић, као и сваки други грађанин, има право да буде тамо гдје жели, а то што је изабрао да буде са својим народом на Романији и у Сокоцу, а прије тога на Космету и на Хиландару, показује да је патриотски васпитан и оодгојен.

„Хајка коју је подигло политичко Сарајево и хистерични дио међународне заједнице преко својих медија и у Србији и у БиХ јасно нам по ко зна који пут показује зашто је Република Српска једини гарант опстанка и живота за Србе на простору некадашње БиХ“, истакао је Бјелица.

Он је указао да у прилог томе говори и чињеница да је из Министарства иностраних послова у Савјету министара „процурио“ званични интерни допис Амбасаде Републике Србије у Сарајеву о кретању Данила Вучића.

„Уколико се присјетимо дешавања у Поточарима када је каменован предсједник Србије, јасније је колико је ту мржње и спремности да се угрозе животи, безбједност и мир на простору БиХ“, указао је Бјелица, нагласивши да објелодањивање интерног документа још једном показује како појединци у заједничким институцијама злоупотребљавају исте те институције за своје циљеве не бирајући средстава.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрикупљена средства за санацију просторија за рендген
Сљедећи текстУ недјељу подјела скија и кацига