Насловна Најновије Бјељинац Павле Вујновић двије године заредом шампион Балкана у џудоу

Бјељинац Павле Вујновић двије године заредом шампион Балкана у џудоу

295
0

Џудиста из Бијељине Павле Вујновић, одбранио је титулу сениорског првака Балкана у џудоу у апсолутној категорији изнад 100 килограма и за 20 дана наступиће на Европском купу у Подгорици гдје очекује добар резултат.

„Сан ми је да се борим на европској и свјетској сцени, да за четири године, ако успијем, остварим олимпијску норму и одем на Олимпијаду. Радим на томе да уђем у калибар таквих бораца“, рекао је Вујновић Срни.

Он каже да поред посла у Полицијској станици Бијељина 1, тренира два пута дневно, шест дана у недјељи.

„Тренинг је сат и по до два џудоа, спаринг борбе, па исто толико тренинг снаге у теретани“, навео је Вујновић.

Овај борац Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине каже да му је у џудоу узор олимпијски шампион Лукас Крпалек из Чешке, а међу спортистима обожава Мајкла Тајсона.

Вујновић је прошле године у Истанбулу постао балкански шампион, а титулу је одбранио у Источном Сарајеву гдје је у три борбе савладао два такмичара из Црне Горе и једног из БиХ.

Вишеструки је џудо првак Републике Српске и БиХ, а међу највредније резултате убраја наступ под заставом Републике Српске на играма Брикса у Русији гдје је био пети, као и на Европском купу у Сарајеву.

У џудоу су на побједничком постољу освајачи првог и другог мјеста, као и два освајача трећег мјеста.

Вујновић је навео да му овај спорт, за сада, не доноси новац, али се нада да ће у наставку успјешне каријере бити и више финансијских средстава.

За 18 година колико тренира џудо, двадесеттрогодишњи Вујновић освојио је медаља којима не зна број и најсрећнији би био да може да живи од бављења спортом.

Каже да џудисти у његовој категорији изнад 100 килограма могу да се професионално боре и са 35 година, ако се улаже у здравље и опоравак.

ИЗВОРСрна, фото Info Bijeljina
Претходни текстВучић: Хвала Путину за позив на самит БРИКС-а, али тада у Београд долазе важни инострани гости
Сљедећи текстПутин: Москва ће подржати Камалу Херис