Насловна Uncategorized Важна помоћ Владе Српске незапосленој дјеци погинулих бораца

Важна помоћ Владе Српске незапосленој дјеци погинулих бораца

196
0

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић сматра да је важна помоћ Владе Републике Српске којом ће незапосленој дјеци погинулих бораца у Републици Српској бити исплаћено по 1.000 КМ.

„Важна је ова помоћ, али је још важније наћи системско рјешење да се дјеца погинулих бораца запосле у складу са њиховим стручним спремама“, рекао је Милуновић данас новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је ресорно министарство формирало радну групу која је имала један од задатака да утврди гдје има слободних мјеста за запошљавање у институцијама и локалним заједницама у Републици Српској.

„Сви који су квалификовани за одређена радна мјеста биће запослени кроз програм који желимо у наредном периоду да примијенимо и тако завршимо са овим процесом“, истакао је Милуновић.

Он је додао да је ресорно министарство тражило податке незапослене дјеце погинулих бораца по стручним спремама, те податке о одласку радника у пензију.

Незапосленој дјеци погинулих бораца у Републици Српској ће током септембра бити исплаћена једнократна помоћ од по 1.000 КМ, а младима од по 100 КМ, одлучила је јуче Влада Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУлицама града патролирала коњица жандармерије
Сљедећи текстДодик: Приоритет запошљавање дјеце погинулих бораца