Насловна Најновије Ваздух у граду као планински, ускоро станица за мјерење квалитета

Ваздух у граду као планински, ускоро станица за мјерење квалитета

249
0

Ваздух у најјужнијем граду Српске, Требињу, чист је, одличног квалитета и може се поредити са планинским, изјавио је Срни метеоролог Предраг Паликућа.

Он је рекао да је Метеоролошка станица Требиње добила станицу за квалитет ваздуха, која је у пробном раду, ускоро креће са радом, а мјери температуру и влажност ваздуха, те ваздушни притисак.

„Мјери, између осталог, угљен-моноксид, угљен-диоксид, а кад је ријеч о овој станици, биће могуће мјерење полена и УВ зрачења током љета“, рекао је Паликућа.

Паликућа је истакао да се тренутно стање квалитета ваздуха у Требињу означава бројем 12, што се може сматрати одличним, нарочито када се пореди са Бањалуком или Сарајевом гдје су бројке 70, односно 104.

Он је најавио да ће у најскорије вријеме бити могуће очитавање конкретнијих метеоролошких података са планине Леотар у смислу висине снијега, температуре ваздуха и падавина.

Паликућа каже да је тачан податак да у Требињу има више од 260 сунчаних дана током године.

Према његовим ријечима, а подацима Републичког хидрометеоролошког завода, у наредним данима биће промјењиво вријеме, док ће температура ваздуха бити уобичајена за овај период године.

Он је рекао да је још рано за прогнозе о томе какво вријеме ће бити током предстојеће зиме.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрва посебна сједница НСРС 30. новембра
Сљедећи текстНајава емисије „Оком камере“(ВИДЕО)