Насловна Најновије Ванредни избори на сјеверу КиМ одложени за април

Ванредни избори на сјеверу КиМ одложени за април

181
0

Предсједница привремених приштинских институција Вјоса Османи је послије састанка са политичким партијама рекла да су се договорили да ванредни избори на сјеверу буду одложени за април.

Вјоса Османи је изјавила, послије састанка са политичким партијама, да ће тачан датум избора на сјеверу бити објављен данас или сутра, након што се обави и консултација са органима безбједности, преносе медији у Приштини.

– Дошли смо до закључка да их треба одложити за април, тачан датум биће објављен данас или сутра. Имали смо пуну сагласност за мјесец април 2023. Сви представници политичких партија су показали високу одговорност у односу на животе грађана, који морају бити обезбијеђени и заштићени по сваку цијену. Упркос чињеници да косовска полиција има довољне капацитете, криминалне банде на сјеверу су успјели да уплаше грађане и учешће би било веће. Како бисмо осигурали што веће учешће, сигурност грађана и посматрање од стране домаћих и међународних организација, донијели смо ову одлуку – рекла је између осталог Османи.

Више западних земаља позвало је раније владу у Приштини да одложи ванредне изборе у општинама на сјеверу Косова и Метохије, које су власти у Приштни претходно заказале за 18. и 25. децембар.

ИЗВОРРтс
Претходни текстСаша Ковачевић одржао концерт на Јахорини (Видео)
Сљедећи текстОдржан Међународни научни скуп “Образовање приступачно свима” (Видео)