Насловна Најновије Ванредни избори у Лепосавићу и Звечану 25. децембра

Ванредни избори у Лепосавићу и Звечану 25. децембра

176
0

Ванредни избори за скупштине општина Звечан и Лепосавић на Косову и Метохији заказани су за 25. децембар.

Предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи донијела је ову одлуку након што је Влада одлучила да распусти локалне скупштине Звечана и Лепосавића и послије консултација са политичким субјектима и Централном изборном комисијом /ЦИК/, саопштено је из кабинета Османијеве.

У општинама Лепосавић и Звечан одборници су одбили да наставе рад, а кандидати са резервне листе нису прихватили мандате.

Османијева је позвала политичке субјекте на мирну кампању, без тензија, уз поштовање Изборног закона и политичких ривала.

Одборницима у општинама Сјеверна Косовска Митровица и Зубин Поток упућени су позиви да се изјасне да ли прихватају да наставе рад.

Из ЦИК-а су рекли Срни да ће у случају негативне одлуке одборника приштинска Влада донијети одлуку о распуштању скупштина.

Рок за изјашвањае је 10 дана од дана достављања позива.

За сада ниједан од политичких субјеката Срба није потврдио учешће на изборима у некој од четири општине на сјеверу Косова.

Из Српске листе, најбројније политичке партије косовско-метохијских Срба, раније је саопштено је да неће учествовати на ванредним изборима у општинама на сјеверу Косова.

Предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи заказала је за 18. децембар и ванредне изборе за градоначелнике Сјеверне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана.

Градоначелници сјеверних косовских општина са већинских српским становништвом поднијели су оставке због одбијања Приштине да одгоди одлуку о пререгистрацији возила и неспровођења Бриселског споразума о формирању заједнице српских општина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ понедјељак Међународни образовни форум
Сљедећи текстСутра облачно, хладније и суво