Насловна Вијести Источно Сарајево Васиљевић: Вирус корона је и даље присутан

Васиљевић: Вирус корона је и даље присутан

486
0

Вирус корона и даље је присутан и струка прати епидемиолошку ситуацију, а у складу са тим биће предузети потребни кораци и здравствене процедуре у вези са процесом вакцинације, изјавио је координатор тима за вакцинацију у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је истакао да су на вечерашњем предавању „Ковид и постковид синдром, искуства у лијечењу и превенцији“ упознали суграђане и о плановима за будући рад на превенцији ковида 19.

„Мислим да су од свих предавача чули корисне и поучне информације, како о вакцинацији, тако и о контраиндикацијама“, рекао је новинарима Васиљевић који је специјалиста физикалне медицине и рехабилитације.

Специјалиста породичне медицине Сања Тановић говорила је вечерас о постковид синдрому.

„Пост ковид синдром и генерало ковид инфекција прешироке су теме и за лаике и за нас стручњаке, јер та област још није довољно научно разјашњена. Потрудили смо се да у што краћем времену нашем становништву пружимо што више корисних информација у вези са борбом против пандемије вируса корона“, навела је Тановићева.

О проблему пандемије ковида 19 у Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас су говорили и специјалиста пулмолог-онколог Душко Елез и дипломирани психолог Јована Ерић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦИК: Кажњена 51 политичка партија, највише плаћа ПДП
Сљедећи текстДодик: Сутра са Путином о економским и политичким темама