Насловна Вијести Источно Сарајево Васиљевић: Немамо позитивних на вирус корона

Васиљевић: Немамо позитивних на вирус корона

187
0

На подручју Источног Сарајева од 29. јуна нема званично пријављених пацијената позитивних на вирус корона, изјавио је Срни помоћник директора за медицинска питања у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Он каже да је, према подацима љекара породичне медицине, у посљедње вријеме у благом порасту број пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције, али да њима није доказано присуство вируса корона редовним лабораторијским методама.

Према његовим ријечима, појава тих случајева не значи и поновно присуство вируса корона на овом простору, јер постоје и друга обољења која прате слични симптоми.

– Регистровали смо петнаестак таквих пацијената и сви имају блау клиничку слику, тако да се све то завршава класичном дијагностиком и терапијом у оквиру система породичне медицине – појашњава Васиљевић.

Епидемиолог у Институту за јавно здравље Републике Српске Јелена Ђаковић Девић изјавила је јуче у Бањалуци да се биљежи благи раст броја заражених вирусом корона у Републици Српској.

Сличну констатацију јуче је саопштио и помоћник федералног министра здравља Горан Черкез након сједнице Кризног штаба, наводећи да расте број заражених у ФБиХ, али да је клиничка слика блажа, с тим да је за 2,1 одсто повећана смртност.

Он је поручио пацијентима који имају хроничне болести да по препоруци приме и четврту дозу вакцине, којих има довољно за све заинтересоване грађане.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВечерас почиње ,,Егзит“
Сљедећи текстУскоро ЛЕД расвјета у дијелу Пала