Насловна Најновије Васковић да исплати 24.000 КМ Славенку Ристићу због клевете

Васковић да исплати 24.000 КМ Славенку Ристићу због клевете

222
0

Основни суд у Бијељини, донио је четири пресуде, на основу којих новинар Слободан Васковић, због клевета које је у својим текстовима изнио против Славенка Ристића, треба овом привреднику да исплати укупно 24.000 KМ.

Ријеч је о текстовима које је Васковић објављивао на свом блогу „Слободан Васковић – са друге стране…“ у којима је, према ријечима тужиоца, изнио лажне тврдње и утицао на углед Ристића, који је већински власник једног од стратешких предузећа у БиХ и Републици Српској – Техничког ремонта Братунац /ТРБ/.

Kоментаришући наведене пресуде, Ристић је рекао Срни да слобода говора не значи право на лаж.

Он је нагласио да је његов правни тим, након сваког од четири текста, која је Васковић објавио на свом блогу и у којима је изнио неистине, поднио тужбу Основном суду у Бијељини, те да је у све четири пресуде наведено да је Васковић крив због клевете.

„Васковић је дужан да по свакој пресуди исплати 6.000 KМ, односно укупно 24.000 KМ, као и трошкове парничног поступка. Свјестан сам штете коју је Васковић нанио мом угледу и пословању мојих фирми, али с’ друге стране ми је драго што је Суд показао да свако ко у јавности износи неистине против било кога, може и треба да буде санкционисан. Надам се да ће то сада бити јасно и господину Васковићу“, поручио је Ристић.

Пресуде су донесене 1, 5. и 12. децембра и против њих се може изјавити жалба Окружном суду у Бијељини, у року од 30 дана од дана пријема пресуде, путем овог суда.

ИЗВОРсрна, фото Аваз.ба
Претходни текстИсточна Илиџа: Спортски клубови да доставе захтјеве за додјелу средстава
Сљедећи текстХитлеров портрет се продаје на порталу Аукција.хр