Насловна Најновије Ватерполисти Србије савладали Јапан, Мандић донио минималну побједу

Ватерполисти Србије савладали Јапан, Мандић донио минималну побједу

117
0
Душан Мандић

Ватерполисти Србије уписали су побједу против Јапана резултатом 16:15 у првом колу олимпијског турнира у оквиру групе Б.

Двоструки узастопни олимпијски шампиони једва су стигли до побједе против аутсајдера, који је у посљедњем нападу имао прилику за изједначење и пенал серију, у којој би се одлучивало о побједнику.

Србију је до првих бодова предводио Душан Мандић са седам голова, по два су дали Никола Дедовић, Виктор Рашовић и Никола Јакшић, а по један Страхиња Рашовић, Немања Вицо и Радомир Драшовић.

Код Јапанаца најефикаснији је био Јусуке Инаба са шест голова, а пратио га је Кеиго Окава са три поготка.

Јапан је током цијелог меча, осим самог почетка када је Србија повела са 2:0, задавао велике проблеме актуелним олимпијским првацима, који су на полувријеме отишли са минусом /7:8/ због лоше игре у одбрани, нарочито са играчем мање.

Србија је у трећој четвртини преокренула и стигла до три гола предности /12:9/, али су Јапанци до краја тог дијела утакмице стигли до гола заостатка /11:12/.

Изабраници селектора Уроша Стевановића стрепили су за бодове до самог краја, а у игри их је држао Мандић, који је дао сва четири гола за Србију у посљедњој дионици и донио јој минималну побједу и олакшање уочи наставка турнира, у којем их у другом колу групне фазе чека Аустралија.

Други дан Олимпијских игара у Паризу за Србију је почео лоше, јер је стријелац Дамир Микец такмичење у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара завршио као седми, иако је у квалификацијама имао најбољи резултат.

Џудиста Страхиња Бунчић остварио је двије победе у категорији до 66 килограма и изборио је четвртфинале, гдје га је зауставио Денис Вијеру из Молдавије, па ће шансу за медаљу тражити у 16.00 у репасажу.

Веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић у мушком дубл скулу заузели су прво мјесто у репасажу и пласирали се у полуфинале.

Пливачу Велимиру Стјепановићу прво мјесто у квалификационој групи на 200 метара слободним стилом није било довољно за полуфинале, јер је заузео 18. мјесто у укупном пласману.

Са Олимпијских игара испао је и стријелац Лазар Ковачевић, који је у квалификацијама у дисциплини ваздушна пушка на 10 метара био 37.

ИЗВОРсрна, фото Profimedia/Marcel ter Bals/Orange Pictures
Претходни текстНа српској кући код Вучитрна исписани графити “УЧК“ и име убице српског полицајца
Сљедећи текстОгласили се организатори због жестоких критика церемоније отварања Олимпијских игара