Насловна Најновије Ваучерима обезбиједити подстицај развоју туризма

Ваучерима обезбиједити подстицај развоју туризма

151
0

Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о туризму прописује се и поступак додјеле туристичких ваучера у Републици Српској, чиме се обезбјеђује правни основ за подстицај даљем развоју домаћег туризма, истакао је помоћник министра трговине и туризма Предраг Тешић на посебној сједници Народне скупштине Српске.

Он је рекао да је намјера Министарства трговине и туризма да систем подстицаја додјелом туристичких ваучера буде континуирана активност с циљем развоја домаћег туризма и повезивања свих субјеката у туризму Републике Српске.

„Приједлогом закона се обезбјеђује правни основ за додатни подстицај туристичкој привреди и грађанима Српске“, истакао је Тешић образлажући овај правни акт пред народним посланицима.

Тешић је навео да се овим приједлогом закона продужава трајање Стратегије развоја туризма Републике Српске на седам година.

„По питању рада туристичких агенција у приједлогу закона избрисан је услов по питању кадровске оспособљености једног запосленог радника, а односи се на радно искуство од најмање двије године у одговарајућим пословима у агенцији или другим пословима у туризму“, рекао је Тешић.

Он је додао да је приједлогом закона предвиђено да један запослени радник у туристичкој агенцији мора имати завршен први студијски циклус високог образовања са најмање 180 ЕЦТС бодова и знање једног страног језика.

„Овом измјеном обезбиједиће се да се услови по питању стручности у агенцији цијене на нивоу послодавца без директног уплитања законодавца у предметна питања“, навео је Тешић.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстТим за спасавање из Брчког отпутовао за Турску
Сљедећи текстПозив за прикупљање новчаних средстава за лијечење Милоша Божовића