Насловна Вијести Република Српска Видовић: Једнократна помоћ за пензионере у августу

Видовић: Једнократна помоћ за пензионере у августу

224
0

Министарство финансија Републике Српске је, у складу са Одлуком Владе о једнократној помоћи младима у Српској исплатило је укупно 9,2 милиона марака на банковне рачуне младих који су се регистровали путем апликације. Ово је у емисији Отворено речено Радија Републике Српске потврдила ресорна министарка Зора Видовић.

Она је подсјетила и да ће насјтарија популација-пензионери у августу, такође добити једнократну помоћ од стотину марака и то све у циљу ублажавања инфлације и побољшања животног стандарда.

Министарка је потврдила да буџет остаје развојни, и да ће сви зацртани пројекти бити завршени.

Из Министарства наводе да је пријаве за стотину марака помоћи за младе могуће извршити до 25. јула ове године. Ово је први пут да се оваква финансијска помоћ упућује директно младима. Министарка Видовић објашњава да је ово примјер одговорне политике и бриге за све категорије становништва.

И пензионери су већ добили повишицу од десет одсто, а у августу слиједи и једнократна помоћ за пензионере.

Видовићева наводи да Влада доноси мјере у циљу ублажавања инфлације и побљшања животног стандарда, а стим у вези донесено је и неколико одлука како не би дошло до несташице хране и енергената.

Нагласила је да је буџет Српске стабилан, да остаје развојни чему свједочи и наставак реализације свих зацртаних пројеката од енергетике до инфраструктуре.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОд данас у Србији забрањене посјете болницама због короне
Сљедећи текстТребевић: Отворена планинарска стаза „Видиковац“ (ВИДЕО)