Насловна Uncategorized Видљивост смањена због магле

Видљивост смањена због магле

251
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима, док је у котлинама и уз ријечне токове смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске истичу да су на свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, што је разлог за додатни опрез у вожњи.

Због асфалтирања дионице магистралног пута Приједор – Бањалука, Ивањска – Драгочај од данас је потпуно обустављен саобраћај.

За вријеме обусатаве саобраћај се преусмјерава на регионални пут Омарска – Бронзани Мајдан – Бањалука.

Саобраћај се може одвијати и магистралним путем Приједор – Kозарска Дубица – Градишка – Бањалука.

Преусмјеравање се не односи на возила локалног становништва, као и на возила хитних служби.

Због изградње кружне раскрснице на дионици магистралног пута Дервента – Дервента /Жировина/ измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Од данас је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко тог пута, током експлоатације рудника Љубија.

Због радова на магистралном путу Бијељина – Шепак саобраћај се одвија успорено, једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Приједор – Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим вожње.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ /Подјезера/.

Због опасности од појаве клизишта на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због оштећења моста, забрањује је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења већег од 10 тона по осовини, на мосту Kраља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара нхачас.

Због изградње разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дијелу магистралног пута Челинац – Kотор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка – Добој измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи /на линији разграничења/, одвија отежано, једном траком.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим – Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измјењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Због радова на регионалном путу Језеро – Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова на дионици Буна – Почитељ у мјесту Шеваш Њиве, на снази су обуставе саобраћаја у времену од 9.00 до 12.15 часова, од 13.15 до 15.00 часова и од 17.00 до 19.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на алтернативне правце Тасовчићи – Тромеђа – Мостар, Тасовчићи – Маслине – Буна и Тасовчићи – Домановићи – Буна.

Због радова на ауто-путу за саобраћај су затворене претицајне траке у зонама петље Сарајево сјевер и петље Подлугови, у оба смјера. Радови се изводе и на вијадукту Kлопче на дионици Зеница сјевер – Зеница југ, гђе се саобраћај одвија претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Kоњиц – Јабланица, Доњи Вакуф – Травник, Жепче – Зеница, Рипач – Дубовско и Шамац – Орашје.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Отворен је гранични прелаз Kрстац на путу Гацко – Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас кишовито
Сљедећи текстКиша није спријечила дефиле матураната