Насловна Вијести Република Српска Випотник у Вишеграду о рјешавању проблема плутајућег отпада

Випотник у Вишеграду о рјешавању проблема плутајућег отпада

165
0

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Бојан Випотник, разговарао је са начелником Вишеграда, Младеном Ђуревићем и директором Хидроелектране „Вишеград“, Недељком Перишићем о рјешавању проблема плутајућег отпада. Министар је обишао локацију гдје се зауставља плутајући отпад.

У јануару, ријека Лим, која од Црне Горе и Србије до Републике Српске протиче кроз десет општина, у Вишеград доноси највећи отпад. Три државе – Србија, Црна Гора и БиХ, на иницијативу Републике Српске, и даље покушавају да се ухвате у коштац са овим проблемом.

– У посљедњем тренутку смо за рјешавање ових проблема и уколико их не будемо ријешили експедитивно и храбро бојим се да ћемо у времену које долази имати велике проблеме са нашом примарном дјелатношћу, а то је производња електричне енергије – истакао је Недељко Перишић директор „ХЕ на Дрини“.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је након састанка да ће се наставити са рјешавањем проблема плутајућег отпада и у наредном периоду у сарадњи са ресорним министарствима.

„Уз подршку Владе Републике Српске данас смо говорили и о рјешавању проблема градске депоније. То су пројекти екологије на којима морамо радити предано у периоду који је пред нама,“ додао је Ђуревић.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстСтојичић: Радити на усавршавању запослених у вртићима
Сљедећи текстДелегација града Источно Сарајево на обиљежавању Дана града Новог Сада