Насловна Вијести Република Српска Вишеград: За подршку пројектима мјесних заједница 170.000 КМ

Вишеград: За подршку пројектима мјесних заједница 170.000 КМ

241
0

У пет мјесних заједница на подручју Вишеграда реализоваће се пројекти уређења и санације, за шта ће кроз пројекат „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“, бити утрошено око 170.000 КМ.

Из општине Вишеград, Срни је потврђено, да је ријеч о пројектима који се односе на рјешавање инфраструктурних радова, као што је спољашње и унутрашње уређење објеката мјесних заједница, уређење дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и околине тих објеката на подручју мјесних заједница.

Планирано је да у мјесној заједници Душче, буде реализован пројекат санације оборинских вода, укупне вриједности око 32.000 КМ, у Прелову ће то бити санација друштвеног дома и уређење јавне воде Хајдаровац, вриједности око 35.000 КМ, а у Црнчи реконструкција и санација канцеларије мјесне заједнице, у вриједности од 35.000 КМ.

У мјесној заједници Међеђа уредиће се амбуланта, а вриједност пројекта је око 32.000 КМ, док је у мјесној заједници Вишеград 2, планирана изградња дјечијег игралишта у вриједности од око 35.000 КМ.

Пројекат спроводи Развојни програм Уједињених нација /УНДП/, а финансирају Влада Швајцарске и Шведска у износу од 70 одсто и општина Вишеград 30 одсто.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБолница Србија: Од сутра забрањене посјете
Сљедећи текстСоколац: Изложба фотографија “Гдје ја стадох ти продужи“ 1.августа