Насловна Вијести Република Српска Вишеград: За финансирање седам пројеката НВО 63.000 КМ

Вишеград: За финансирање седам пројеката НВО 63.000 КМ

247
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, потписао је уговоре о финансирању седам пројеката невладиних организација регистрованих у овој општини, за чију ће реализацију бити издвојено 63.000 KМ из општинског буџета.

„Уговори се односе на финансирање и суфинансирање пројеката који су достављени општинској управи, за помоћ невладиним организацијама. Након двије године, из оправданих разлога, настављамо помагати невладине организације“, рекао је Ђуревић и додао да је позив био јаван.

Предсједник Удружења хендикепираних особа Срећко Гавриловић рекао је да ово удружење постоји више од 20 година на подручју Вишеграда и истакао да ће им захваљујући општини рад бити олакшан.

„Чланови удружења су навикли да за вјерске празнике добију новчану помоћ и до сада смо организовали дјечију играоницу за хендикепирану дјецу и дјецу која немају потешкоће у развоју с циљем социјализације. Надам се да ћемо и овог пута то реализовати и играоницу опремити рачунаром, дидактичким материјалом, како бисмо имали боље услове за рад“, истакао је Гавриловић.

Предсједник Планинарског друштва „Столац“ Жарко Kрсмановић, рекао је да
ово није први пут да имају помоћ локалне заједнице.

„Прије пар година имали смо реконструкцију крова планинарског дома. Сада смо конкурисали за пројекат набавке соларних панела, како бисмо ријешили проблем електричне енергије“, навео је Kрсмановић.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстДјеца погинулих бораца да се јаве ради исплате једнократне помоћи
Сљедећи текстГенерал Младић не може више ни да говори