Насловна Најновије Вишеград: Општина ће радити на запошљавању бар једног члана породице

Вишеград: Општина ће радити на запошљавању бар једног члана породице

154
0

Општина Вишеград ће у наредном периоду, у сарадњи са релевантним предузећима и установама, радити на запошљавању бар једног члана у 12 породица из Удружења „Четири и више“ у којима ниједан родитељ није запослен, речено је на састанку представника овог удружења са начелником вишеградске општине Младеном Ђуревићем.

„У Удружењу имамо 11 породица у којима су запослена оба родитеља, а 34 породице у којима ради само један родитељ“, навео је Ђуревић и нагласио да ће покренути иницијативу којом би било омогућено запошљавање бар једног члана из вишечланих породица.

Он је рекао да је разговарано и о томе да се дјеци из ових породица омогући бесплатан боравак у обданишту „Невен“.

„Радује нас да у нашој општини постоји овакво удружење, а наша локална заједница ће увијек изнаћи начин да олакша живот вишечланим породицама“, истакао је Ђуревић.

Потпредсједник вишеградског Удружења „Четири и више“ Наташа Мирковић истакла је добру сарадњу са начелником ове локалне заједнице, те напоменула да је општина Вишеград ребаланском буџета за ову годину повећала средства за Удружење са 8.000 КМ на 10.000 КМ.

Она је изјавила да Удружење броји 57 породица, те да најмлађе дијете има 18 мјесеци, наводећи да финансијску расподјелу средстава врше најчешће током празника и почетка школске године, када је помоћ најпотребнија.

„На прољеће смо планирали састанак са представницима републичког и општинских удружења са четворо и више дјеце ради промоције вишечланих породица, али и нашег града“, рекла је Мирковићева.

ИЗВОРСрна
Претходни текстХрватска улази у Шенген 1. јануара
Сљедећи текстНачелник Бјелица са сарадницима у радној посјети граду Београду