Насловна Најновије Вишеград: Састанак са Комисијом за праћење јавне потрошње

Вишеград: Састанак са Комисијом за праћење јавне потрошње

182
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић састао се данас са члановима Комисије за праћење јавне потрошње, управљање и располагање имовином ове локалне заједнице .

Предсједник Комисије Боро Нинковић рекао је да је одржан веома конструктиван састанак на којем су утврђене смјернице рада Комисије.

„Закључено је да је неопходно извршити преглед стања у јавним и установама које су корисници општинског буџета, а углавном је ријеч о општим актима који се односе на трошење јавних средстава, исплате плата као и јавне набавке. Наш задатак је да направимо пресјек стања у јавним установама и корисницима буџета а који се тичу општих аката везаних за трошење средстава“, истакао је Нинковић.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да су чланови Комисије врло искусни и упознати са начином рада локалне управе.

„Сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати значајну стручну помоћ али и помоћ која ће олакшати рад како нас у општинској администрацији тако и рад директора установа“, истакао је Јакшић.

Комисије за праћење јавне потрошње, управљање и располагање имовином општине Вишеград извјештај о раду поднијеће локалном парламенту који је и њен оснивач.

ИЗВОРОпштина Вишеград
Претходни текстНајава емисије „Привредник“(ВИДЕО)
Сљедећи текстАмбасада Русије осудила напад на цркву у Мостару