Насловна Вијести Источно Сарајево Више од 350 учесника на радничким спортским играма “Романије“

Више од 350 учесника на радничким спортским играма “Романије“

306
0

Радничке спортске игре соколачког Шумског газдинства „Романија“ окупиле су више од 350 запослених код Ловачке куће на Kопиту, гдје су се такмичили у припремању кулинарских специјалитета и разних спортова, прослављајући добар пословни резултат.

Директор овог газдинства Страхиња Башевић, изјавио је данас новинарима да су се радници такмичили у надвлачењу конопца, бацању кугле, шаху, стрељаштву и фудбалу.

„Ове игре су одраз снаге колектива и његовог јединства које је допринијело и најбољим резултатом нашег газдинства у Републици Српској, оствареним у првих шест мјесеци ове године“, навео је Башевић.

Он је рекао да су Радничким спортским играма на Kопиту присуствовали и помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за област шумарства Горан Зубић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, управа и запослени у Генералној дирекцији „Шума Републике Српске“, као и представници из сусједних шумских газдинстава са Пала, Хан Пијеска и Рогатице.

Синиша Цинцар, пројектант у Шумској управи Источни Стари Град, која послује у оквиру Газдинства „Романија“, изразио је задовољство што овако прослављају добре резултате пословања са колегама са Сокоца.

Ведрана Мачар из Радне јединице осталих шумских производа соколачког газдинства истакла је да су Радничке игре прилика да први пут промовишу своје разултате у кориштењу потенцијала љековитих трава преточене у тинктуре сремуша и коприве.

„Очекујемо и тинктуре од хајдучке траве, кантариона и клеке из најквалитетнијих биљака наших пређела које не желимо продавати као сировину, него готове производе“, најавила је Мачарова.

Младена Kрајишник Петрушић, шампионка БиХ у седмобоју и петобоју и носилац осам балканских медаља у више дисциплина, данас је као радник Радне јединице „Студена гора“ била неприкосновена у бацању кугле.

Ратомир Дамјановић је побједник у такмичењу у шаху, у стрељаштву у мушкој конкуренцији Александар Шаренац, а Драга Арбиња у женској

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочело обиљежавање 30 година од одбране Грлице, Војковића и Крупца (ВИДЕО)
Сљедећи текстБрођанка преживјела пад са литице код манастира Острог