Насловна Вијести Источно Сарајево Вишковићу повеља за допринос развоју локалне заједнице

Вишковићу повеља за допринос развоју локалне заједнице

167
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић добитник је повеље општине Источно Ново Сарајево, највећег признања које ова локална заједница додјељује заслужним појединцима и установама, односно колективима, који су допринијели развоју и побољшању услова живота свих становника ове општине.

На свечаној сједници Скупштине општине поводом обиљежавања Спасовдана – крсне славе Источног Новог Сарајева, једногласно је донесена одлука и да повељу добије градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосића.

Образлажући ову одлуку начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић рекао је да је много разлога да додјелу повеље Вишковићу, али и Ћосићу, додајући да Влада Републике Српске улаже између 25 и 30 милиона КМ у ову локалну заједницу.

Катић је навео да се граде студентски домови, вриједности око 6,5 милиона КМ, које у потпуности финансира Влада, те зграда Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, Музичке академије, концертна дворана вриједна више од 10 милиона КМ, нова основна школа вриједна 4,5 милиона КМ, а издвојен је и милион КМ за изградњу зграде позоришта.

Према његовим рјечима, Влада Републике Српске ће обезбиједити и средстава за санацију корита ријеке Тилаве.

Катић је напоменуо да су Источно Ново Сарајево помагали сви претходни предсједници Владе Републике Српске, без обзира којој политичкој партији су припадали, али је истакао да су највећа средстава уложена у ову локалну заједницу у једној години за вријеме Вишковићевог мандата.

Он је навео да је Ћосић унаприједио Источно Ново Сарајево у периоду 2012-2020. године, када је обављао функцију начелника општине, подсјећајући на инвестиције тада покренуте и реализоване.

„Општина је у том периоду постала једна од најразвијенијих и највећих градилишта у Републици Српској. И сада, као градоначелник Источног Сарајева, много помаже развоју Источног Новог Сарајева“, образложио је Катић.

Плакете ће бити додијељене Здравственој установи „Мастер физикал“, Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево, Служби анестезије Болнице „Србија“, Олимпијском центру „Јахорина“, љекару Тамари Ивановић, те постхумно гуслару Срђану Трифковићу.

„Сви они који су награђени, од захвалнице до повеље, добро су допринијели развоју и промоцији општине Источно Ново Сарјево“, нагласио је Катић, те додао да ће признања бити уручена вечерас, на свечаној академији у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра први пут обиљежавање Дана логораша
Сљедећи текстВишковићу повеља за допринос развоју локалне заједнице