Насловна Најновије Вишковић: Војска Републике Српске одбранила српски народ у најтежим тренуцима

Вишковић: Војска Републике Српске одбранила српски народ у најтежим тренуцима

44
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, истакао је да је Војска Републике Српске, утемељена у једном од најтежих тренутака по Србе у новијој историји, одбранила српски народ у БиХ и изборила се за Републику Српску у изузетно тешким околностима.

Вишковић је учесницима Одбрамбено-отаџбинског рата и припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, честитао крсну славу Војске Републике Српске – Видовдан, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

„На овај велики дан наше славне историје упућујем вам најискреније честитке поводом крсне славе Војске Републике Српске“, навео је Вишковић у честитки.

Он је додао да се са поносом и дубоким поштовањем према жртви која је дата у борби за слободу, данас достојанствено обиљежава крсна слава Војске Републике Српске.

„Она живи и заувијек ће живјети у нашим срцима, баш као и сви наши другови који су положили своје животе у одбрани српског народа“, навео је Вишковић.

Srna | ВИШКОВИЋ: ВОЈСКА СРПСКЕ ОДБРАНИЛА СРПСКИ НАРОД У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА

Команда Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, традиционално организује прославу Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстОдбачен приједлог каталонских посланика да Мадрид призна Косово
Сљедећи текстСутра отварање фестивала “Фејс 2024“ на Јахорини