Насловна Најновије Вишковић: Гласање за резолуцију о Сребреници показује сав апсурд и иронију тренутне...

Вишковић: Гласање за резолуцију о Сребреници показује сав апсурд и иронију тренутне ситуације

42
0
Гласање за резолуцију о Сребреници показује сав апсурд и иронију тренутне ситуације у којој живимо, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
 

– Најчешће што се чуло током сједнице и на шта су указали представници већине земаља јесу двоструки стандарди и да нема консензуса – навео је Вишковић.

Истакао је да је збир „против“ и „уздржаних“ већи од оних који су гласали „за“.

– И то јасно говори све о предлагачу, лицемјерству, дуплим аршинима. То пуно говори о свему. Њемачка је земља која је имала уводно обраћање, а свако на овом свијету зна да је Њемачка и Трећи рајх починио највећи геноцид и ето они су се сад толико година послије сјетили да своју мрачну историју исправљају и перу преко српског народа – навео је Вишковић.

Премијер Српске је навео да српски народ није геноцидан и да то никад није ни био.

– Српски народ се само и увијек борио за своју слободу и бранио слободу своје огњиште и голи живот управо од Њемачке која је и предложили ову резолуцију. Без обзира на све резолуције српски народ, а и већина човјечанства то зна, да Срби нису геноцидни. А исто тако остали народи на свијету знају ко је Њемачка и шта су радили другим народима и човјечанству. И то је најбоље показало да више од пола чланица УН није подржало – јасан је Вишковић.

Нагласио је да се не може овом резолуцијом поништити и заборавити највећи геноцид у историји који је починила Њемачка.

– Не могу да не кажем да ово неће имати посљедице, имаце политичке можда и неким дијелом и економске, али ми смо Срби увијек опстали, преживјели, па ћемо и ово превазићи – изјавио је премијер Српске.

Посебно се захвалио свим земљама које су гласале против и биле уздржане.

– Највећу захвалност упућујем Србији и предсједнику Вучић који је предузео и учинио све сто се могло и више, који је својим несебичним трудом, залагањем, постигао заиста максимално. А што се највише види и шзо сам већ поменуо да је више земаља против и уздржано – рекао је у свом реаговању послије гласања предсједник Владе Републике Српске Радован Висковић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСтевандић: Срби опет на правој страни историје; Двије трећине популације није гласало за резолуцију
Сљедећи текстНешић: Није успио покушај стигматизације српског народа