Насловна Најновије Вишковић: Градоначелници и начелници да предузму све превентивне радње због најаве обилних...

Вишковић: Градоначелници и начелници да предузму све превентивне радње због најаве обилних падавина

143
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, упутио је данас допис, свим начелницима и градоначелницима у Републици Српској, у којем се тражи да предузму све превентивне радње, на заштити становништва и имовине, према упозорењима и најавама обимних падавина Републичког хидрометеролошког завода.

– Потребно је предузети и обавити све превентивне препоруке и радње, према упутама Републичке управе цивилне заштите, како би се могло поступати према плану одбране од поплава. Такође, потребно је да се прати и реагује у складу са упозорењима Републичког хидрометеролошког завода – наводи се у допису предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Из Републичке управе Цивилне заштите упутили су допис локалним заједницама да обаве све припреме, а то је од њих затражио и предсједник Републике Милорад Додик.

Обилна киша падаће од 16. до 20. јануара, а највише падавина очекује се у уторак и сриједу. Црвена зона је Херцеговина, а натпросјечно велику количину кише, метеоролози предвиђају и у Сарајевско-романијској регији и западној Крајини.

Усљед екстремно велике количине падавина у Црној Гори, очекује се нагли раст водостаја ријеке Дрине. У градовима у сливу Дрине предузимају се мјере одбране од поплава.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУхапшена четири лица због напада на родитеље младих фудбалера из Београда на Илиџи
Сљедећи текстБоројевић: Највећа количина падавина 18. и 19. јануара