Насловна Вијести Република Српска Вишковић: За изградњу производног објекта издвојено 1,3 милиона КМ

Вишковић: За изградњу производног објекта издвојено 1,3 милиона КМ

181
0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Милићима да ће Влада подржати изградњу производног објекта у индустријској зони Милића са 800.000 КМ, док ће Влада Војводине за исте намјене издвојити 500.000 КМ.

Вишковић је након састанка са начелником општине Милићи Марком Савићем рекао новинарима да ће у том производном објекту, у коме ће се производити џамбо вреће, бити запослено око стотину радника.

Истичући да је општина Милићи обезбиједила локацију и другу потребну документацију, Вишковић је рекао да би овај пројекат, корисне површине око 2.000 метара квадратних, могао бити завршен за око два мјесеца.

Вишковић је рекао да га је начелник Савић упознао и о потреби градње нове зграде општинске управе, јер је постојећа нефункционална са недовољно адекватног простора за рад и пружање услуга грађанима општине Милићи.

„Инвестирање у пословну зону и изградњу зграде општине треба да служе грађанима ове локалне заједнице, да донесе просперитет и добро свим грађанима који овдје живе“, рекао је премијер Српске.

Он је додао да би програм производње џамбо врећа био наслоњен на компанију „Алумина“, као и друге фирме сличних капацитета у окружењу.

„Жеља ми је као предсједника Владе Републике Српске да што више помажемо реалном сектору, да се отварају нова радна мјеста, нова запошљавања, да се отварају нове инвестиције“, рекао је Вишковић.

Истичући да је Влада Републике Српске на прво мјесто поставила пројекте на изградњи индустријских зона и стварање нових капацитета који ће омогућити ново запошљавање, нова радна мјеста, Вишковић је рекао да је, у складу с тим, увијек инсистирао код руководства општине Милићи, као и код свих других локалних заједница, да се што више стварају бољи услови за пословање реалног сектора.

Вишковић је подсјетио да општина Милићи до 2006. године није имала ни један километар асфалтног пута, да би од те године, када је у континуитету СНСД имао власт у овој општини, па до сада Милићи имали више од 80 километара асфалтних путева који се воде као локални.

Он је додао да је Влада Републике Српске подржавала и друге пројекте у овој општини као што су уређење корита Јадра и остали у интересу локалне заједнице и њених грађана.

Начелник Савић је рекао да је један од најважнијих пројеката ове локалне заједнице изградња производног обејкта у оквири индустријске зоне у Милићима, чији су радови у току.

Он је додао да га је премијер упознао да је Влада Републике Српске издвојила 2,2 милиона КМ за изградњу нове зграде општине Милићи.

„Изградња нове зграде општине је веома значајно за ову локалну заједницу, не само изградња објекта као објекта, већ је то значајно за општину што се уређује и један дио града који није био репрезентативан на самом улазу у Милиће“, рекао је Савић.

Он је истакао да ће изградњом нове зграде бити уређен и тај дио града, док ће нова зграда бити функционални центар који ће служити, прије свега, грађанима општине Милићи.

Савић је рекао да је Влада Републике Српске на разне пројекте у Милићима у посљедње вријеме, односно од када је он начелник општине, уложила око 11 милиона КМ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈавни позив за награде и признања града
Сљедећи текстКраљевић: Ријешено животно питање избјеглих породица