Насловна Најновије Вишковић: Ми смо један братски народ с обје стране Дрине; Вучевић: Свесрпски...

Вишковић: Ми смо један братски народ с обје стране Дрине; Вучевић: Свесрпски сабор није усмјерен против никога

42
0

Дрина никада није ни постојала као граница, то је наша ријека љепотица која нас спаја, а не раздваја, изјавио је премијер Републике Српске гостујући на ТВ Прва.

Вишковић је поручио да „нисмо у позицији сада да живимо у истој држави, али ми смо један братски народ с обје стране Дрине“.

– О Свесрпском сабору се говори дужи временски период. Он је на неки начин добио медијску пажњу због резолуције о Сребреници, али он се већ одавно планира. Поносни смо на оно што је Србија на челу са Вучићем урадила у УН по питању резолуције о Сребреници. Ово што ми радимо може само да користи и другима, без обзира на националну или вјерску припадност – рекао је Вишковић. 

Премијер Србије Милош Вучевић истакао је да „Свесрпски сабор није усмјерен против никога“.

– Он одише оптимизмом нашег народа. Не бавимо се границом, никога не угрожавамо, али себе поштујемо и уважавамо. То је сабор заједништва и он одише заједништвом. Сутра је велики дан, али прије свега конкретних ствари које треба да радимо у будућности. Имамо српски језик и чирилично писмо и то треба јасно да дефинишемо да припадамо истом културушком народу. Ми не желимо да чујемо косовски Срби, босански или хрватски Срби. То су све само Срби, ма гдје живјели – рекао је Вучевић.

Вучевић је поручио да Србија жели сарадњу и са другим дијелом БиХ.

– И даље је на столу наша понуда ауто-пута према Сарајеву. Желимо да релаксирамо односе у региону и да се окренемо економији и бољитку за све грађане – истакао је Вучевић. 

Вучевић је напоменуо да „Срби треба да се сјећају својих славних дана из прошлости, али и оних болних датума који су нам донијели страдања и патње“.

– Крећемо у реализацију пројекта меморијалног комплекса Доња Градина – Београд. То ће вјечно свједочити о геноциду над нашим народом који није забиљежен никада и нигдје – рекао је Вучевић. 

ИЗВОРрт
Претходни текстЦвијановић: Поносна сам на братсво и заједничке везе Српске и Србије
Сљедећи текстДодик посјетио најстарију образовну установу у Русији за слијепу дјецу (ФОТО)