Насловна Најновије Вишковић: Полиција врхунски обавила посао у селу Зови До

Вишковић: Полиција врхунски обавила посао у селу Зови До

46
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, честитао је припадницима Полицијске управе Требиње на ефикасно изведеној акцији у селу Зови До, у општини Невесиње, истичући да је полиција врхунски обавила свој дио посла.

„Добро је да на нашој страни нема ни жртава ни рањених што значи да је полиција вехунски обавила свој дио посла. За сада немамо информације да је ријеч о мигранту, знамо да је ријеч о страном држављанину који код себе није имао никаква лична документа. Ради се увиђај и на основу отисака покушаће се сазнати о коме је ријеч“, рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је мушкарац, који је убијен, пуцао и имао велику количину оружја и муниције са собом, чак и „зољу“.

Oružje pronađeno u kući u selu Zovi Do | Info | Crna hronika

 

„Боравио је у напуштеној кући у којој нико дужи период није живио. Примијећен је дан прије да се ту креће. Покушао је да украде од једног човјека јагње или нешто тако, вјероватно да би се прехранио. Све је то пропраћено, јављено је полицији која је предузела мјере јер је то лице на њу испуцало на стотине пушчаних метака, а бацио је једну или двије бомбе“, рекао је Вишковић за РТРС.

Вишковић је нагласио да овај страни држављанин није желио да се преда на захтјева полиције и да је на крају лишен живота.

Говорећи о претећим мејловима који су на њемачком језику стигли на адресу Владе Српске, Вишковић је рекао да Републиика Српска и Министарство унутрашњох послова имају врхунски обучене људе за сајбер криминал.

„Већ у овом моменту знамо да је оператор са којег је послата пријетећа порука из Њемачке, а порука је дошла из Приштине, са Косова. Сигуран сам да ће наши људи веома брзо дешифровати и пошиљаоца поруке. Онда улазимо у проблем сарадње полицијских агенција изван БиХ. Нисам сигуран да ће косовске власти бити спремне на сарадњу са нашим властима у вези процесуирања пошиљаоца поруке“, рекао је он.

Вишковић сматра да је ово оркестрирани напад на Републику Српску и да је у контексту свих притисака на Српску и уношење страха и панике путем порука.

„Центри моћи се налазе у Сарајеву у појединим амбасадама и одатле се дају налози. Могло се данас у медијима видјети да поједини опозициони политичари већ предвиђају неке ванредне изборе идуће године, али није то њихова памет и нису они ништа рекли из своје главе. Они су портпароли тих центара моћи и амбасада, а и пошиљалац ове пријетеће поруке је један у низу извршилаца таквих налога“, навео је он.

Према његовим ријечима, није нормалан толики притисак америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија, који се више бави Републиком Српском него својим послом и својом земљом.

„Уколико овдје касни нека исплата рецимо један сат одмах се укључују неки медији и појединци који то истичу, а кад се с друге стране деси да НЛБ банка не исплати средства запосленим на Алтернативној телевизији Бањалука, нема ниједне реакције из тих амбасада или `душебрижника` који се `често позивају на права грађана и њихове слободе“, рекао је он.

То су, како је истакао Вишковић, „излизане форе“ о демократији, мећународном праву, слободама јер их управо они крше.

„Како је могуће да санкционишете једно правно лице, а да је у цијелом том процесу губитник недужни радник, који обезбјеђује егзистенцију за себе и своју породицу. Он нема везе са неким радњама које се стављају на терет санкционисаним лицима и како је могуће да се недужни људи кажњавају тако што им се ускраћују радно мјесто, лична примања, а тиме и основне тековине демократије а то је право на живот и рад“, навео је Вишковић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстБрисел одбија оптужбе о умијешаности у протесте због ископавања литијума
Сљедећи текстДиректор ЦИА у Сарајеву разговарао са званичницима БиХ