Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Што прије кренути са изградњом пута од Тјентишта ка Дрини

Вишковић: Што прије кренути са изградњом пута од Тјентишта ка Дрини

202
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, очекује да буде потписан уговор са извођачем радова и да се у што скорије вријеме крене у изградњу новог путног правца од Тјентишта до Дрине, моста на Дрини, као и пута Фоча – Шћепан Поље, а чија је понуда вриједна 36 милиона KМ.

Вишковић је напоменуо да је одлучено да за овај пројекат буде издвојено 30 милиона KМ, али да ће Влада обезбиједити и додатна средства.

„Тражио од директора предузећа `Путеви Републике Српске` да прихвати понуду и Влада Српске ће за наредну годину издвојити додатних шест милиона KМ, да не би морали да идемо у нову тендерску процедуру и тиме губимо драгоцјено вријеме за реализацију важног пројекта за Херцеговину и Републику Српску“, рекао је Вишковић новинарима у Требињу, након састанка са предсједником Пословног система „Свислајон Таково“ Родољубом Драшковићем.

Он је напоменуо да Србија преко Kотромана гради ауто-пут према Вишеграду и Сарајеву, што је у близини овог путног правца, чиме Херцеговина добија бољу путну комуникацију и са тим дијелом Републике Српске.

Премијер Српске је истакао да је за развој Херцеговине од изузетног значаја саобраћајна инфраструктура и да је у току процедура прибављања еколошке дозволе када је ријеч о изградњи аеродрома у Требињу.

„По закону смо обавезни да прибавимо мишљења сусједних земаља, Црне Горе и Хрватске, та процедура је у току. Чекамо да видимо да ли ће бити неких посебних примједби. Ако не, онда идемо ка грађевинској дозволи и почетку радова“, нагласио је Вишковић.

Он је навео да је Драшковића, једног од најуспјешнијих привредника у овом дијелу Српске, упознао да су овогодишњи економски показатељи Српске бољи него у претходном периоду.

„Неко ко улаже, инвестира и запошљава људе мора бити партнер институција Републике Српске и његов став морате чути, морате да разговарате да би дошли до рјешења и да видите шта се из тог разговора може реализовати“, закључио је Вишковић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУз подршку Војводине нова подлога за терен за мали фудбал
Сљедећи текстДобој: Два лица погинула, шесторо повријеђених у судару три возила