Насловна Вијести Република Српска Влада објавила упуте за младе који се досад нису пријавили за сто...

Влада објавила упуте за младе који се досад нису пријавили за сто КМ

233
0

Од данас почиње исплата нове транше једнократне помоћи од по 100 КМ за око 130.000 младих у Републици Српској, а за све младе који су већ добили по 100 КМ у јулу, исплата ће се вршити по аутоматизму, те нису обавезни да се пријаве на апликацију, наведено је из Владе РС.

“Млади који се још нису регистровали или су у међувремену промијенили личне податке које су унијели у систем, биће у могућности да се пријаве путем апликације хттпс://инп.владарс.нет која ће бити активна до 25. септембра 2022. године”, појаснили су из Владе.

Према усвојеној одлуци, право на једнократну новчану помоћ у износу 100 КМ остварују млади који на дан 3. септембар 2022. године имају од 16 до 29 година, пребивалиште у Републици Српској или су грађани Брчко дистрикта БиХ с ентитетским држављанством Републике Српске.

“С обзиром на то да су одлуком обувхаћени и млади који су тек напунили 16 година, напомињемо да треба да имају отворен банковни рачун на своје име чији ће број, заједно с осталим подацима, унијети у апликацију”, наводи се у саопштењу.

Такође, како је наведено, по аутоматизму ће помоћ добити млади с потешкоћама у развоју чији су се родитељи или старатељи већ обратили Министарству финансија и који у складу с одлуком Владе испуњавају услове за додјелу по 100 КМ једнократне помоћи, док ће онима који испуњавају услове, а нису то учинили у јулу, бити омогућено да се обрате Министарству и доставе документацију с личним подацима дјетета, рјешења о статусу, те личним подацима родитеља или старатеља (уз банковни рачун), до 25. септембра 2022. године (на адресу Министарство финансија Републике Српске, Трг Републике Српске бр. 1, 78000 Бањалука) како би остварили право на једнократну помоћ, пишу Независне новине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзложена необјављена писма Чарлса Дикенса у Лондону
Сљедећи текстПатријарх Порфирије уручио Орбану највише одличје СПЦ