Насловна Најновије Влада Српске донирала брашно власеничком Црвеном крсту

Влада Српске донирала брашно власеничком Црвеном крсту

135
0

Влада Републике Српске донирала је двије тоне и 50 килограма брашна Општинској организацији Црвеног крста у Власеници, које ће омогућити лакше функционисање Народне кухиње јер је зима тежак период за кориснике ове установе, рекла је Срни секретар Црвеног крста Милена Неђић.

Она је рекла да су током ове године имали одличну сарадњу са Владом Републике Српске, те да се нада да ће она бити настављена и у 2023. години.

„Захвална сам Влади Српске за подршку и разумијевање, без њихове помоћи не бисмо успијели да функционишемо, као и нашој локалној заједници која мјесечно издваја око 1.600 КМ из буџета да заједно можемо нашим корисницима можемо обезбиједити потребну количину хране“, навела је Неђићева.

Она је додала да су дио брашна које је донација Владе Републике Српске предали у локалну пекару са којом већ дуже сарађују и од које узимају хљеб, а дио оставили за припрему хране у кухињи.

Неђићева је рекла да корисници Народне кухиње свакога дана добију топли оброк, а да суви оброк имају током викенда, те да је много оних који живе сами, болесни и да им оброк на кућну адресу доставља куварица Данијела Кљештан.

Неђићева је подсјетила да су у току ове године од Владе Републике Српске добили контингент од двије тоне и 75 килограма брашна за рад Народне кухиње, као и намирнице које користе свакодневно у кухињи, уље, шећер, конзерве.

„Морам рећи да смо раније добили и седам тона брашна које смо подијелили социјално угроженим домаћинствима што им је помогло да преброде тежак период“, додала је Неђићева.

Она је рекла да је Влада Републике Српске, поводом васкршњих празника, ове године свим јавним кухињама уплатила једнократну новчану помоћ, а власеничка Народна кухиња добила је два пута по 5.000 КМ које су искористили за куповину намирница.

Неђићева је рекла да ће поводом новогодишњих празника сутра бити подијељени поклон пакетићи за 32 дјеце из вишечланих породица и оних чија је материјална ситуација тешка.

Забава ће бити уприличена у играоници „Макси“ од 11.00 часова, а пакетиће је као и прошле године обезбиједио локални мото – клуб „Ортодокс“.

Народна кухиња у Власеници дјелује у оквиру Црвеног крста, а свакога дана посјети је око 40 корисника.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра гласање о предсједавајућем Савјета министара
Сљедећи текстВишковић: Заједнички циљ – јака, стабилна и просперитетна Српска