Насловна Најновије Владимир Илић најбољи у генералном пласману брдске ауто-трку у Власеници

Владимир Илић најбољи у генералном пласману брдске ауто-трку у Власеници

125
0

Владимир Илић из Ауто-картинг клуба „Бањалука“ био је најбољи у генералном пласману брдске ауто-трку у Власеници на којој се такмичио 21 возач из БиХ и региона.

Друго мјесто освојио је Драшко Цуњак из бањалучког Ауто-клуба „Професионал“, а треће Драган Мудреша из АМСК „Поди“ из Херцег Новог.

Укупни побједник трке Владимир Илић, који вози 20 година, у једној од вожњи имао је најбоље пролазно вријеме – три минута, 22 секунде и 740 стотинки.

Илић је новинарима изјавио да је у Власеници возио више пута и да је, упркос лошем времену, задовољан трком.

„Упркос киши која утиче на атрактивност вожње, било је одлично, стаза је нова, није било проблема. Ово је најљепша стаза у Европи и радо долазим и долазићу на ову манифестацију“, рекао је Илић.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић, који је отворио такмичење, изјавио је новинарима да је трка након двије године паузе вожена у тешким временским условима, те захвалио возачима и свима који су допринијели њеном одржавању.

„Трка је вожена више од 40 година, жао нам је што није било услова за њено одржавање у протекле двије године. Овај магистрални пут је комплетно реновиран, стаза је сада нова. Временски услови су данас били сурови, трка је била тешка, али без обзира на све сјајна“, навео је Краљевић.

Он је рекао да ће учинити све да ова ауто-трка израсте у регионалну са најбољим возачима, јер је стаза идеална, а Власеница позната као град спорта и туризма.

Краљевић је навео да је општина обезбиједила новац за прва три мјеста у свим категоријама јер им је циљ да стимулишу учеснике, напомињући да је ово скуп спорт за који су, осим љубави, потребне и финансије.

Он је захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Српске Милораду Додику који су подржали трку.

Директор Туристичке организације општине Власеница Марела Куртума изјавила је новинарима да трка има дугу историју и да је много важна за све љубитеље мото-спорта.

„Трка је стартовала у Улици Жртава Рогосије на 680 метара надморске висине, а циљ је био на 1.080 метара. Дужина стазе је 5.650 метара, а некада је вожена на 7.000 и на 12.000 метара према Ружиној води, када су возачи уживали на кривинама. Циљ нам је да је поново оживимо у наредним годинама“, навела је Куртума.

Предраг Ликокур из Ауто-мото савеза Републике Српске изјавио је Срни да је трка протекла без проблема, иако у тешким временским условима, те да су такмичари задовољни.

„Имамо перспективу и за наредну годину јер су ријетке стазе и на Европском нивоу као што је ова у Власеници. Надамо се да ћемо наредне године организовати трку крајем јула и привући велики број такмичара са свих страна“, рекао је Ликокур.

Петнаестогодишњи Данијел Лучић из Швајцарске, који је возио картинг, каже да је искуство добро, али да је било мало треме због кише.

„Тата је возач брдских трка, наставио сам његовим стопама. Волим брзину и адреналин. Доћи ћу и наредне године, а позвао бих све возаче да нам се придруже“, рекао је Лучић.

Шеснаестогодишњи Вук Вуковић из Бијељине вози у дрифт дисциплини, водећи је на Отвореном шампионату Републике Српске и Србије и Отвореном шампионату Балкана.

„Двије године сам у ауто-спорту. Стаза је одлична, има 17 кривина што је изазовно. Иако је киша реметила вожњу, било је супер“, навео је Вуковић.

Генерални покровитељ је општина Власеница, а спонзори 16. послијератне брдске трке у Власеници су Влада Републике Српске, „Дрина осигурање“ Милићи, „Алумил Алпро“ Власеница, „Витинка“ и „МК“ осигурање.

Организатори трке су општина Власеница, AKK „Оптима моторспорт“ Бијељина, AKK „Професионал“ Бањалука, Спортски ауто и картинг савез и Ауто-мото савез Републике Српске.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПољопривредна изложба и сајам у Рогатици окупила око 150 излагача (Видео)
Сљедећи текстИЈФ суспендовао Немању Мајдова пет мјесеци јер се прекрстио на Олимпијским играма