Насловна Магазин Култура Власеница: “Лучини књижевни сусрети“

Власеница: “Лучини књижевни сусрети“

224
0

Kњижевни клуб „Луча“ из Власенице организоваће сутра и у суботу, 23. јула, 11. „Лучине књижевне сусрете“, који ће окупити око 50 књижевника из Републике Српске и Србије.

Првог дана ове културне манифестације, у Народној библиотеци у Власеници у 18.00 часова биће промовисана књига „Христова јагњад“ аутора Аћима Тодоровића, предсједника Kњижевног клуба „Луча“, која говори о страдању Срба у 20. вијеку.

„Написао сам `Сонетни вијенац` који је посвећен јасеновачким мученицима, осврнуо сам се и на нашу Рогосију, поменути су и бомбардовање Србије, `Олуја` над Kрајином…“, рекао је Тодоровић за Срну.

О књизи „Христова јагњад“ говориће Момчило Голијанин, Миомир Милинковић и Маријана Тодоровић, а у музичком дијелу наступиће вокални етно-солиста Ирена Спасојевић.

Учесници „Лучиних књижевних сусрета“ посјетиће у суботу, у оквиру другог дана манифестације, гробље бораца Шумадијске дивизије погинулих у Првом свјетском рату на планини Јавор код Власенице, гдје ће одржати историјски час и говорити пригодне стихове, а потом ће посјетити манастир Ловница у Шековићима.

У вечерњим часовима планирано је „Kњижевно вече“ у Народној библиотеци, на којем ће бити уручене повеље Момчилу Голијанину и Здравку Згоњанину – Баћи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Бечиће путује 16 дјеце из општине Соколац
Сљедећи текстХеликоптери и пјешадија ОС БиХ гасе пожар на Чврсници