Насловна Најновије Власеница: Одбојкашице и одбојкаши играли за Милоша, скупљено 2 400 КМ

Власеница: Одбојкашице и одбојкаши играли за Милоша, скупљено 2 400 КМ

128
0

Иако у клубу ниједна играчица није пунољетна, одбојкашице власеничког „Нета“ положиле су тежак испит зрелости.

На једном од тренинга одбојкашица одлучено је да се придруже акцији за помоћ Милошу Божовићу организацијом хуманитарног турнира у мјешовитој одбојци. За реализацију није требало дуго – за два дана направљен је план, закупљена сала, анимирани такмичари, ангажоване судије. Резултат није изостао – током три дана, колико је турнир трајао, прикупљено је 2 400 КМ.

„Иако нисмо имали искуства у организацији оваквих турнира, жеља да помогнемо једном младом човјеку, спортисти, нас је водила и срећна сам што  је све протекло у најбољем реду, што смо окупили велики број учесника, чак 12 екипа,  и што смо успјели прикупити и поприлично велику своту новца“, прича  шеснаестогодишња одбојкашица Милица Јакшетић.

Иако је на турниру резултат био у другом плану, на терену се водила велика борба и публика је уживала у одличним утакмицама.

„Да смо имали наградни фонд, већина награда би отишла у Хан Пијесак, јер су  екипе из овог града „Асс“ и „Лубе Мацерата“, заузеле прво и друго мјесто. За најбољег сервера проглашена је  Ханпјесачанка Сара Ђерић, а њен суграђанин Миломир Жугић био је најбољи поентер. Треће мјесто заузела је екипа из Власенице, „Чекић“. Сви они су добили дипломе, као успомену на учешће у овој хуманој мисији“, закључила је Рајка Тодоровић, тренер ОК „Нет“.

Јелена Влачић, предсједница власеничког одбојкашког клуба, поносна је што се и „Нет“ укључио у акцију прикупљања новчаних средстава за наставак лијечења голмана „Славије“.

„Оно што треба посебно истаћи је да је турнир добио регионални значај, па смо имали учеснике из  Власенице, Хан Пијеска, Шековића, Милића.  Наше одбојкашице, иако су младе, већ имају положене и судијске испите, тако да су на турниру судиле: Марија Ковачевић, Софија Николић, Милица Јакшетић и Рајка Тодоровић. Током три дана, колико је турнир трајао, одиграно је 39 утакмица, а трибине спортске сале Средњошколског центра „Милорад Влачић“ биле су пуне. Дјевојке су одрадиле огроман посао, не само на организацији, него и на промоцији турнира, и заиста сам поносна на све њих“, каже предсједница ОК „Нет“.

Женски одбојкашки клуб „Нет“ Власеница формиран је 2014. године, а тренутно  има тридесетак играчица.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПочиње љетње рачунање времена
Сљедећи текстНа Првенству Републике Српске ,,Градишка 2023“ Џиу-џицу клуб ,,Славија“ освојио 42 медаље