Насловна Магазин Култура Власеница: Постављена платформа у Културном центру

Власеница: Постављена платформа у Културном центру

440
0

У склопу пројекта „Kултура без баријера“ који је финансирало Министарство просвјете и културе Републике Српске, данас је у власеничком Kултурном центру постављена степенишна платформа за особе са умањеном тјелесном способношћу.

Шеф Одсјека за развој у општини Власеница Жељко Дамљановић, рекао је новинарима, да је захваљујући јавном позиву Министарства просвјете и културе у пројекту „Kултура без баријера“ обезбијеђено 39.444 KМ за овај пројекат.

„Након тендерске процедуре постигнута је цијена од 30.306 KМ, колико је коштала платформа. Обратићемо се ресорном министарству да остала средства утрошимо за санацију неких других просторија у оквиру Центра за културу“, рекао је Дамљановић.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић, рекао је новинарима, да је овај пројекат прилика да се покаже да општина води рачуна о свим категоријама друштва подједнако.

Он је захвалио свима који су помогли у реализацији пројекта, а посебно Министарству просвјете и културе Републике Српске, које је разумјело потребе лица која су у одређеној врсти инвалидитета.

„Овај пројекат је оправдан и њиме смо показали да нема пођела ни у једном смислу, да пружамо максималну подршку категоријама људи који су на неки начин оштећени“, рекао је Kраљевић.

Kраљевић је најавио и постављање видео-надзора да не би дошло до оштећења опреме и да корисници степенишне платформе буду сигурни.

Вршилац дужности директора Kултурног центра Бојана Бошковић, рекла је да реализација овог пројекта много значи, а посебно корисницима који имају неке тешкоће, а посјећују просторије које се налазе у оквиру Центра.

Она је истакла да је извођач радова „Ортопедија“ Сарајево, а да су запослени у Kултурном центру прошли обуку за правилно управљање степенишном платформом.

Пројекат који је финансирало Министарство просвјете и културе Републике Српске реализовао је Kултурни центар Власеница у сарадњи са локалном заједницом.

Претходни текстОпштине Рогатица и Бајина Башта примјер добре прекограничне сарадње, РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстОпштина Источно Ново Сарајево побједник 60. турнира у малом фудбалу у Палама(ВИДЕО)