Насловна Вијести Република Српска Власеница: Сутра почиње изградња споменика палим српским борцима

Власеница: Сутра почиње изградња споменика палим српским борцима

288
0

У Власеници је сутра планиран почетак уређења градског трга и изградње спомен-обиљежја српским борцима погинулим у 20. вијеку, чија је укупна вриједност 1.027.702 KМ, а које ова локална заједница реализује у сарадњи са Владом Републике Српске, најављено је из Општинске управе.

Увођење предузећа „Зворник путеви“ у радове панирано је за 13.30 часова, чему ће присуствовати начелник Власенице Мирослав Kраљевић, представници Републичке дирекције за обнову и изградњу, те архитекта Новица Мотика из пројектног студија „Мотика“ из Зворника.

Kраљевић је раније изјавио Срни да је централни споменик један вид захвалности људима који су положили животе за слободу и његовом изградњом на градском тргу биће сачувана историја, која не би смјела бити потиснута.

Централни споменик биће подигнут у част 320 палих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Свечано откривање и освештање споменика биће уприличено 21. септембра на Дан и крсну славу општине Власеница.

Kраљевић ће сутра у 12.00 часова потписати и уговоре са 20 корисника станова у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, који је реализован уз помоћ ЕУ, а у сарадњи са општином Власеница.

Kраљевић ће од 13.00 часова потписати уговоре и са 18 приправника којима је општина Власеница, у сарадњи са Владом Републике Српске, омогућила одрађивање приправничког стажа од годину дана.

ИЗВОРсрна, фото Инфо портал Власеница 24
Претходни текстГолићева стигла на Тјентиште
Сљедећи текстПотписани уговори о самозапошљавању 93 демобилисана борца