Насловна Најновије Вода се у Драксенићу повукла у корито, слиједи санација штете

Вода се у Драксенићу повукла у корито, слиједи санација штете

150
0

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић изјавио је да се вода у Драксенићу, у општини Козарска Дубица, повукла више од једног метра и да се сада налази у кориту ободног канала.

„Тимови Републичке управе цивилне заштите стационирани су на локацији Драксенић и заједно са начелником општине обишли смо терен“, рекао је Новитовић Срни и додао да се очекује и долазак директора Јавног предузећа „Воде Српске“ Мирослава Миловановића.

Према његовим ријечима, на шест до седам мјеста дошло је до урушавања насипа.

„Пред нама је да грађанима чији су објекти заплављени помогнемо у избацивању воде из просторија и да подијелимо исушиваче са Цивилном заштитом из Козарске Дубице“, рекао је Новитовић.

Он је објаснио да су проблеми настали због бујичних вода изазваних обилним падавинама.

„Карактеристика је бујичних поплава да веома брзо, изненада дођу, плаховите су и кратко трају, а остављају велике посљедице иза себе“, истакао је Новитовић, прецизирајући да је у Драксенићу вода дошла са залеђа кућа и поплавила више од 40 објеката.

Он је истакао да је уз помоћ и ангажовање становника, припадника општинске Цивилне заштите и особља из Бање Мљечанице, те припадника Републичке управе цивилне заштите, кота насипа додатно подигнута, што је смањило могућу штету.

„Имали смо и помоћ Божију, тако да је у раним јутарњим часовима на овом простору престала да пада киша, па се много лакше ради“, додао је Новитовић.

Он је најавио да ће, по задатку који је као начелник Штаба добио од предсједника Републике Српске Милорада Додика и команданта Штаба предсједника Владе Српске Радована Вишковића, обићи Приједор и Нови Град, како би на лицу мјеста видио ситуацију послије бујичних поплава.

„И тамо су све проблеме су изазвале бујичне поплаве. Вода се повукла и остаје испумпавање воде и исушивање објеката“, рекао је Новитовић, прецизирајући да је у Приједору оштећен дио насипа у дужини 30-40 метара.

Он је додао да ће заједно са својим тимом, директором „Вода Српске“, градоначелником Приједора и начелницима осталих општина погођених поплавама сагледати ситуацију на терену, након чега ће бити одређени даље активности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНове падавине се очекују 15. и 16. децембра
Сљедећи текстСутра интервентна средства Приједору и Козарској Дубици