Насловна Најновије Водостаји Дрине и Ћехотине у порасту

Водостаји Дрине и Ћехотине у порасту

131
0

Водостаји Дрине и Ћехотине на подручју општине Фоча су у порасту, али за сада нема опасности од њиховог изливања, док је забиљежено изливање мањих рјечица и бујичних потока на подручју Тјентишта, речено је Срни у општинској Цивилној заштити.

Шеф Цивилне заштите у Фочи Милош Јакић рекао је да је водостај Дрине порастао протекле ноћи за 1,90 метара, а Ћехотине за 75 центиметара, док је и Бистрица у порасту, али да ријеке још нису близу редовној коти одбране од поплава.

„Јутрос смо контактирали ХЕ`Мратиње` у Плужинама и добили смо информацију да је проток 70 метара кубних у секунди, а висина до преливне коте око 7,20 метара, тако да, како су нам рекли, не би требало да представља опасност што се тиче акумуалције Пивског језера. Цивилна заштита је увела 24-часовно дежурство, тако да из сата у сат пратимо стање водостаја и ситуаиција је под контролом“, рекао је Јакић.

Он је додао да им је јутрос пријављено да је усљед обилне кише на подручју Тјентишта дошло је до изливања ријеке Хрчавке на сеоски пут, те на више мјеста и мањих бујичних потока, па је екипа Цивилне заштите упућена на то подручје.

Претходни текстБлаго замућење воде на Палама
Сљедећи текстВише мањих одрона у Вишеграду